Nasza dieta wcale nie musi być nudna. Przede wszystkim piękne i zdrowe ciało nie oznacza odmawiania sobie wszelkich przyjemności i katowania się warzywami na śniadanie, obiad i kolację. Wystarczy dołożenia różnorodności do naszego menu i stosowanie się do pewnych zaleceń aby w krótkim czasie zobaczyć zmiany w naszym organizmie, oczywiście te korzystne.
Deser z najlepszymi ciastkami z płatków jaglanych
Kiedy chcemy aby na naszej diecie można było jeść zarówno zdrowe rzeczy jak i te słodkie, które jednocześnie również będą zdrowe, możemy to wszystko połączyć w bardzo prosty sposób. Wystarczy, że do diety dodamy kilka urozmaiceń. Najlepsze ciastka z płatków jaglanych będą idealnym urozmaiceniem naszej diety i świetnym sposobem na zaspokojenie naszej ochoty na ,,coś słodkiego”. Mogą być one stosowane przez nas jako drugie śniadanie lub podwieczorek ale również jako przekąska. Szczególnie pomocne będą wtedy, kiedy musimy zabrać jedzenie na przykład wychodząc do pracy. Wtedy, kiedy najdzie nas ochota na słodką przekąskę nie udamy się do automatu ze słodyczami czy do sklepu ale wyciągniemy gotowe, zdrowe przekąski, którymi również możemy poczęstować koleżanki i kolegów z naszej pracy. Przygotowanie takich ciasteczek wcale nie jest trudne i co ważne, nie są one drogie. Dlatego na taką zdrową przekąskę może pozwolić sobie każdy. Płatki jaglane są bardzo zdrowe i mają one wiele zalet, które pozwolą zaspokoić nasz głód na bardzo długi czas. Dodatkowo, pozwalają na oczyszczenie naszego organizmu z toksyn oraz sprawiają, że nasze jelita pracują dużo lepiej. Możemy je dodawać zarówno do ciastek ale i do innych potraw. Ciasteczka z płatkami smakują jak gotowe ze sklepu. Konsystencję może sobie sami regulować poprzez długość pieczenia- jeśli potrzymamy w piekarniku krócej, na pewno będą one dużo bardziej miękkie- i tak po pewnym czasie nieco stwardnieją, dlatego warto trzymać je krócej w piekarniku.
Idealne słodycze na diecie również smakują jak gotowe ze sklepu. Wystarczy, że przyrządzimy je zgodnie z pewnymi zasadami i zastosujemy się do każdego punktu przepisu. Nie jest to wcale trudne i nawet osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę w kuchni będą potrafiły takie potrawy przygotować i będą z siebie zadowolone, że im się to udało.